سایت خبری پزشکی پارس کلام

در این وبلاگ با اخبار پزشکی روز اشنا می شوید

دوشنبه ۲۸ اسفند ۰۲

نحوه شستن جای بخیه در 6 مرحله آسان

۵,۱۵۹ بازديد

بخیه چیست؟

بخیه بهترین روش جهت ترمیم پارگی پوست می باشد، بخیه زدن با نخی مخصوص صورت می گیرد که با نزدیک کردن لبه های پوست و دوختن آنها، زخم را می بندد. از جمله اهدافی که با بخیه زدن محقق می شوند می توان به؛ جلوگیری از خونریزی محل پارگی و پیشگیری از ایجاد عفونت در زخم، بازگرداندن کارکرد بافت های آسیب دیده و دستیابی به نتایج زیبایی محل اسیب دیده با به حداقل رساندن جای ماندن زخم ترمیم شده اشاره کرد.

 

اگر به بخیه ها از داخل پوست نگاه کنید حالتی شبیه به کوک لباس می بینید، نخ های بخیه از مواد مختلفی ساخته شده اند مانند نایلون یا ابریشم همچنین ممکن است جذبی باشند و خود به خود رفع شوند مانند بخیه هایی که در دهان استفاده می شود یا باید بعد از مدت معینی کشیده شوند. بخیه هایی که برای بستن زخم زده می شوند اهمیت بسیار زیادی دارند زیرا می توانند احتمال خونریزی بیشتر و عفونت را کاهش دهند، همچنین بخیه می تواند از آلرژی جلوگیری کند.


نکات مراقبت از جای بخیه ها:

در صورتی که به تازگی بخیه انجام داده اید؛ لازم است نکاتی را در این رابطه بدانید تا بتوانید به بهترین وجه از آن مراقبت کنید. اشاره کردیم بهترین روش برای مراقبت از زخم بخیه است، این نکته درست است که بخیه می تواند از زخم مراقبت کند اما خود بخیه نیز نیاز به مراقبت دارند. در ادامه به نکات مراقبتی درباره بخیه می پردازیم:

 

بخیه ها را خیس نکنید:

یکی از مهمترین نکات درباره مراقبت از بخیه ها جلوگیری از خیس شدن آنها است، این موضوع به خصوص در ۲۴ ساعت اول بسیار اهمیت دارد به هیچ عنوان نباید بگذارید که آب به بخیه ها برسد، در صورتی که بخیه ها خیس شوند روند بهبودی را کند می کنند. در صورتی که نیاز به حمام داشتید می توانید بعد از ۲۴ ساعت یک دوش کوتاه داشته باشید بلافاصله بعد از خیس شدن زخمتان آن را با یک دستمال استریل و تمیز خشک کنید.

 

شنا کردن تا زمانی که بخیه ها کشیده نشده اند ممنوع است. اگر پزشک پماد یا کرم تجویز کرده است از آن برای بهبود زخم استفاده کنید، ممکن است بعضی کرم ها به بخیه آسیب بزنند و یا روند بهبودی را تا حد زیادی کند کنند.

 

تمیز نگه داشتن بخیه و به دور از هرگونه آسیب:

بخیه باید کاملا تمیز نگه داشته شود این موضوع از اهمیت بالایی برخوردار است، بخیه ها با پوست و محل زخم ارتباط مستقیم دارند به همین دلیل اگر به خوبی تحت مراقبت قرار نگیرند یا تمیز نشوند ممکن است عفونت ایجاد کنند، عفونت می تواند در زخم نفوذ کند و در روند بهبودی زخم اختلال ایجاد کند.

 

عفونی شدن زخم می تواند علائمی شامل؛ تب، قرمزی و تورم محل زخم، درد و ترشحات چرکین داشته باشد. در صورتی که این علائم را مشاهده کردید باید به پزشک مراجعه کنید و فعالیت های شدید انجام ندهید. در صورتی که فعالیت ها زیاد باشد می تواند بخیه ها را از هم جدا کند، در صورتی که بخیه ها جدا شوند باید مجدد به پزشک مراجعه کنید. این موضوع می تواند روند بهبودی زخم را از حالت طبیعی خارج کند و پوست را در معرض آلودگی و آسیب قرار دهد.


سایر نکات مراقبتی از بخیه روی زخم:

• بخیه های قابل جذب تا ۲۴ ساعت و بخیه های غیر قابل جذب تا ۴۸ ساعت باید کاملا خشک نگه داشته شوند.

 

• بعد از گذشتن زمان مشخص می توانید محل را با آب گرنم و صابون بشویید اما توجه داشته باشید نباید آن را در آب غوطه ور کرد.

 

• بلافاصله بعد از شستن زخم محل را با یک پارچه ی نخی سبک به آرامی خشک کنید. دستمالی که استفاده می کنید باید کاملا تمیز باشد مثلا گاز استریل.

 

• بعد از شستن زخم می توانید روی آن را با یک لایه نازک از پماد آنتی بیوتیک (در صورتی که پزشک تجویز کرده باشد) بپوشانید.

 

• به هیج عنوان نباید برای شستو شو از الکل، ژل های حمام، پد یا آب اکسیژنه، بتادین، صابون های عطری، محلولهای ضدعفونی کننده، کرم های آرایشی یا نرم کننده ی پوست استفاده کنید زیرا می توانند سبب تحریک زخم شود.

 

تعویض پانسمان بخیه ها:

بعد از انجام بخیه باید محل را با استفاده از یک بانداژ استریل بپوشانید، همین کار می تواند زخم را خشک نگه دارد، از نفوذ باکتری ها و جذب مایعات جلوگیری کند. گاهی ممکن است پزشک پانسمان را عوض کند تا زخم هوا بخورد.

 

حمام رفتن ۲ الی ۳ روز اول ممنوع است، تا زمانی که پزشک حمام را بی ضرر بداند. برای حمام کردن می تواند دوش بگیرید یا داخل وان آب گرم بنشینید. 

 

پانسمان زخم باید روزانه و بر اساس مقداری که پزشک تعیین کرده عوض شود، از پزشکتان بپرسید باید تا چه محدوده ای از زخم را می توانید تمیز کنید.

 

قبل از اینکه خواستید پانسمان را عوض کنید دستتان را با آب و صابون بشویید. در صورتی که خواستید زخم را بشویید می توانید از شامپو بچه یا سرم شستشو استفاده کنید. از گره زدن باند روی زخم ها پرهیز کنید و قبل از کشیدن بخیه ها آن را با پماد چرب کنید.

مهم ترین آزمایش های تشخیصی پزشکی کدامند؟

۵,۵۷۱ بازديد

آزمایش‌های تشخیصی به تشخیص و تایید وجود یا عدم وجود هر بیماری، آسیب یا هر وضعیت سلامتی دیگری که نیاز به مراقبت پزشکی دارد کمک می کند. روزانه هزاران آزمایش تشخیصی برای بیماری های مختلف در مراکز و بیمارستان های مختلف انجام می شود.

برخی از این آزمایش‌ها به ابزار ساده نیاز دارند و می‌توانند در مطب پزشک انجام شوند. به عنوان مثال، آزمایش تشخیص سرماخوردگی معمولی در مطب پزشک انجام می شود و پزشک وضعیت بیمار را بر اساس علائم اصلی گزارش شده و سابقه سلامت او ارزیابی می کند. بعداً، پزشک ممکن است در صورت نیاز سایر روش های تشخیصی را تجویز کند.

از طرف دیگر، برخی از آزمایش ها هم به ابزارهای پیشرفته برای تشخیص بیماری های جسمی نیاز دارند. تست های تصویربرداری تشخیصی، از جمله MRI، اسکن PET، سی تی اسکن و … با استفاده از دستگاه های پیچیده انجام می شوند.

علاوه بر این، آزمایش‌های مختلف دیگری نیز وجود دارد که شامل جمع‌آوری مایعات بدن و نمونه‌های بافتی است که در آزمایشگاه برای تشخیص هر گونه شرایط آزمایش می‌شوند.

اکنون قصد داریم از میان آزمایش‌های تشخیصی مختلف موجود، رایج‌ترین و مهم ترین آنها را در این مطلب به شما معرفی کنیم. با ما همراه باشید.

آیا موسیقی بر سلامت بدنی و مغزی ما اثر می گذارد؟

۶,۲۳۷ بازديد
آلفرد توماتیس، پزشک فرانسوی، اثبات کرد که سازهای سیم‌دار مانند ویلن و ویلنسل، موجب تقویت الگوهای امواج مغزی مرتبط با آرامش عضلات بدن خواهند شد.
سواد زندگی نوشت: امروزه موسیقی را بیشتر ابزاری برای تجربه لذت صوتی و شنوایی به شمار می‌آورند. این در حالی است که در گذشته این مفهوم یک منبع قدرت ویژه بوده است.
 

نظر اسلام درباره فواید میوه، شیر و سبزیجات

۹,۷۵۲ بازديد
پی بردن به خواص انواع خوراکی‌ها کاری می‌کند هم عظمت الهی را دریابیم و هم بهره بیشتری از آن ببریم.
 

چرا نوشیدن مایعات برای سلامتی ضروری است؟

۹,۷۳۴ بازديد
بسیاری از افراد نمی دانند که بدنشان دچار کمبود آب شده و معمولا به این موضوع توجهی ندارند؛ اما بدن می داند چه زمان به مایعات بیشتری نیاز دارد و به همین دلیل احساس تشنگی بوجود می‌آید.

خواص روغن درخت چای

۹,۷۶۰ بازديد
تقریبا دو یا سه سالی است که ایرانی‌ها نام روغن درخت چای به گوششان خورده و هر روز هم سایت‌ها و منابعی که در آن به فواید روغن درخت چای برای پوست و مو اشاره می‌کنند بیشتر برمی‌خوریم و حتی پزشکان هم آن را توصیه می‌کنند.
 

سلامت روان در دوران شیوع کرونا

۹,۷۲۸ بازديد
دکتر عباس امان الهی عضو هیات علمی و هسته اجتماعی و فرهنگی ستاد مقابله با بیماری کرونا دانشگاه شهید چمران اهواز، در یادداشتی بر اساس آخرین یافته های علمی به مسایل مربوط به سلامت روان عامه مردم و خانواده ها و کادر درمانی و اقدامات مسئولین در دوران شیوع ویروس کرونا پرداخت.

دستگاه ضدعفونی کننده و گندزدایی محیط

۹,۷۲۶ بازديد
یک شرکت دانش بنیان مستقر در پارک علم و فناوری آذربایجان غربی موفق به تولید دستگاه ضدعفونی کننده و گندزدایی محیط با استفاده از تکنولوژی پلاسمای سرد شده است.
 

آیا کپک غذا خوردنی است؟

۹,۹۳۴ بازديد


شاید برای شما هم پیش آمده باشد که مثلاً میوه  ای در یخچال گذاشته و بعد می بینید که قسمتی از آن کپک زده است و اینکه شما آن قسمت را جدا کرده و از قسمت سالم آن استفاده می کنید. اما آیا این کار درست است؟ بهتر است بدانید که کپک ها به و دسته مفید و مضر تقسیم می شوند که مردم عادی نمی توانند آن را از هم تشخیص بدهند.

 

خوردن قسمت سالم غذای کپک زده

برخی از مردم با تصور اینکه تنها قسمتی از غذای کپک زده را نباید بخورند اقدام به جداسازی همان قسمت کپک زده میکنند و مابقی غذا را میخورند . اما از مضرات آن بی خبر هستند. یکی از مهم ترین سوالاتی که مطرح میشود این است که آیا می توانیم با جدا کردن قسمت های کپک زده، باقیمانده مواد غذایی را مصرف کنیم؟ پاسخ یک متخصص تغذیه به این سوال این است که بهتر است این کار را نکنید. به طور کلی، کپک ها به 2 دسته مفید و مضر تقسیم می شوند اما مردم عادی نمی توانند مفید یا مضر بودن کپک ها را تشخیص دهند. به همین دلیل به همه افراد توصیه می کنیم اگر هر کدام از مواد غذایی شان کپک زد، آن را مصرف نکنند و باقیمانده اش را دور بریزند.

کپک ها، یکی از مقاوم ترین میکروارگانیسم ها نسبت به سایر موجودات ذره‎بینی هستند که می توانند شرایط محیطی را به خوبی تحمل کنند.

کپک سبز که بر سطح نان یا دیگر خوراکی ها ظاهر می شود و همچنین لکه های سیاه روی میوه ها، هاگ هایی هستند که با چشم غیرمسلح هم دیده می شوند اما واقعیت این است که برخی از بخش های کپک و ریشه های آن به سختی قابل مشاهده هستند زیرا به عمق ماده خوراکی نفوذ می کنند.

از آنجا که هاگ های رنگی بر سطح ماده خوراکی تنها بخشی از کپک هستند، جدا کردن این قسمتِ کپک از غذا مانع از ورود ذرات کوچک قارچ به بدن نخواهد شد.

قرص مترونیدازول برای چیست؟

۹,۹۱۸ بازديد


قرص مترونیدازول یک نوع آنتی بیوتیک است که برای درمان عفونتها مورد استفاده قرار می گیرد. قابل ذکر است که این دارو بر عفونت های ویروسی تأثیری ندارد و اگر مصرف این دارو نیازی نباشد و یا بیش از حد از آن استفاده شود از کارایی آن کاسته می شود. در ادامه دلایل تجویز و موارد مصرف آن را شرح خواهیم داد.

 

دلایل تجویز و استفاده از قرص مترونیدازول:

مترونیدازول برای از بین بردن باکتری ها و میکروارگانیسم ها که باعث عفونت در دستگاه تولید مثل، دستگاه گوارش، پوست، واژن و سایر قسمت های بدن هستند، تجویز و مصرف می شود. همچنین این دارو به همراه داروی ضد زخم برای درمان بعضی از انواع زخم های معده مورد استفاده قرار می گیرد.

nn